Doortrekken A15

De A15 wordt vanaf knooppunt Ressen als autosnelweg met 2x2 rijstroken doorgetrokken naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar. De snelweg kruist het Pannerdensch Kanaal met een brug. Tussen Duiven en Zevenaar komt een nieuw knooppunt.

In project ViA15 wordt de A15 vanaf knooppunt Ressen doorgetrokken naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar. De nieuwe weg krijgt 2 rijkstroken in beide richtingen. Het nieuwe tracé loopt via Angeren naar het Pannerdensch Kanaal en kruist het water met een brug.

Halfverdiepte ligging

Bij Groessen en Helhoek komt de weg verdiept te liggen. De nieuwe A15 sluit vervolgens een halfverdiepte ligging aan op de A12. Waar de A15 en A12 samenkomen, ontstaat een nieuw knooppunt: knooppunt De Liemers. Het nieuwe tracé van de A15 wordt aangesloten op de N839 tussen Bemmel en Huissen en de N810 tussen Duiven en Zevenaar.

Tol

Voor het gebruik van de brug over het Pannerdensch Kanaal moet straks tol betaald worden. Dit geldt voor personenauto’s en motoren, maar ook voor professioneel vervoer, zoals bussen en vrachtwagens.

Cookie-instellingen