FietsChallenge A12: werknemers uit De Liemers fietsen zich fit voor het goede doel

03-06-2021
1339 keer bekeken

A12 Slim Reizen organiseert tussen 1 juni en 30 november 2021 de FietsChallenge A12, een fietsactie voor werknemers en andere forenzen in en rondom De Liemers. Individuele reizigers en bedrijven kunnen in deze periode de uitdaging met zichzelf en andere deelnemers aangaan.

Via een speciale app worden de gefietste kilometers omgezet in punten, die deelnemers kunnen inzetten voor een donatie aan een goed doel in De Liemers. Wekelijks wordt een klassement opgemaakt met de bedrijven en deelnemers, die de meeste kilometers hebben gemaakt. Aanmelden en informatie op de website FietsChallenge A12.

Weer naar het werk

In vergelijking met het begin van de COVID-19-pandemie werken weer meer mensen op hun werk in plaats van thuis. Dat is terug te zien in de drukte van het verkeer op de A12, die bijna weer op het niveau van voor de pandemie is. Voor veel mensen is het een moment om na te denken over andere manieren om naar het werk te reizen. Weer elke ochtend en avond aansluiten in de file: dat willen veel forenzen niet meer. De FietsChallenge snelweg A12 sluit daarop aan.

‘We willen met deze actie mensen uitdagen om een tijdje de auto te laten staan en de fiets te pakken. Dat heeft veel voordelen’, vertelt Sandra Faessen, omgevingsmanager bij A12 Slim Reizen. ‘Fietsen is gezond. Je begint en eindigt de dag met goede energie. En je bespaart reiskosten. Als meer mensen met de fiets naar hun werk gaan in plaats van met de auto, leidt dat tot minder verkeer op de snelweg A12 en de lokale wegen. Je draagt op die manier je steentje bij aan een gezondere omgeving voor jezelf en andere mensen die in deze regio wonen.’

Hoe werkt het?

Meedoen aan de actie is eenvoudig, en gratis voor individuele deelnemers. Je meldt je aan op de website FietsChallenge A12 en downloadt de FietsChallenge A12-app. Hoe meer kilometer je fietst, hoe meer punten je scoort. De app houdt bij welke afstand de fietser aflegt. Fietsen tijdens de spits levert dubbele punten op. Deelnemers kunnen ook persoonlijke challenges aangaan. Bedrijven kunnen zich ook aanmelden via de site en zo met hun werknemers tegen andere bedrijven strijden.

Goede doelen

De punten die deelnemers bij elkaar fietsen, worden omgezet in een donatie aan goede doelen in De Liemers. Deelnemers kunnen zelf kiezen aan welk doel ze doneren: Duo Fietsmaatjes Westervoort/Duiven, Voedselbank Zevenaar, Stichting Bergh in het zadel, Kledingbank Montferland, Stichting Leergeld De Liemers of Dushi Huis Ellecom.

A12 Slim Reizen

De FietsChallenge A12 wordt georganiseerd door het project A12 Slim Reizen. In dit project werken het bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen uit de A12-regio samen aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio. Dit doen zij door reizigers en bedrijven te stimuleren om anders te reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens. Het project A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen