Slim reizen: samen de A12-regio bereikbaar houden

18-12-2020
1314 keer bekeken

Met de maatregelen uit project ViA15 vergroten we de capaciteit van de snelwegen A12 en A15. Maar er is méér nodig om de A12-regio bereikbaar te houden, nu en straks: anders gaan reizen draagt daaraan bij. De nieuwe website a12slimreizen.nl helpt.

Op tijd op uw bestemming aankomen, met minder stress? De nieuwe website a12slimreizen.nl staat vol tips en informatie die u of uw bedrijf/organisatie helpen om anders, dus slimmer, te reizen op en rond de A12 Arnhem-Duitse grens. Zoals vóór vertrek uw route en reisalternatieven te checken. Zo kunt u door anders reizen files en verkeersdrukte omzeilen. En helpt u ook nog eens mee om de regio’s Liemers en Achterhoek bereikbaar en leefbaar te houden.
 

Iedereen kan iets doen

‘We kunnen allemaal meehelpen de A12 bereikbaar te houden’, zegt Carla Koers, wethouder van gemeente Zevenaar in een interview op a12slimreizen.nl. Om de regio bereikbaar en leefbaar te houden, zet de gemeente Zevenaar in op een betere doorstroming en ander reisgedrag. Maar iedereen kan iets doen. Of u nu forens bent, studeert in Arnhem of Nijmegen, of als chauffeur op de vrachtwagen zit: er zijn vaak allerlei reisalternatieven. Een ander tijdstip, een ander vervoersmiddel. En werkgevers kunnen medewerkers daarin ondersteunen.
 

Snel en gemakkelijk

Thuiswerken blijkt veel mensen best te bevallen, nu dat nodig is vanwege het Corona-virus. Anderen kiezen voor de (elektrische) fiets als een veilig en ook gezond alternatief. En zodra we wel weer naar kantoor mogen zijn het openbaar vervoer, de kantoorbus of een elektrische deelfiets of –scooter straks misschien wel net zo snel en gemakkelijk. En misschien nu ook al, voor wie werk doet dat niet thuis kan plaatsvinden.

Logo A12 Slim Reizen

 

A12 Slim Reizen helpt u op weg

Met A12 Slim Reizen stimuleren bedrijfsleven, overheden en onderwijsinstellingen anders reizen op het traject A12 Arnhem-Duitse grens. Hiermee werken overheid, bedrijven en organisaties uit de regio samen aan een betere doorstroming van het verkeer en een bereikbare en leefbare regio. A12 Slim Reizen is onderdeel van Slim & Schoon Onderweg, het regionale programma voor een schonere en beter bereikbare regio Arnhem-Nijmegen. 
 

Meer weten?

Meer weten? Kijk op www.a12slimreizen.nl. Hier vindt u nog meer inspirerende verhalen van bijvoorbeeld forenzen en ondernemers in de regio Arnhem die anders zijn gaan reizen. Zo blijken de speed pedelec en de elektrische scooter prima alternatieven, óók voor langere afstanden binnen de A12-regio.

Foto: Verkeer Velperbroek, foto Luuk van der Lee

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen