Bodemonderzoek Kandiaplas: werkzaamheden gestart

31-08-2020
1410 keer bekeken

GelreGroen is maandag 31 augustus gestart met onderzoeken op de Kandiaplas. Deze bodemonderzoeken worden uitgevoerd, ter voorbereiding op het doortrekken van de A15 en het verbreden van de A12 & A15.

Drijvend platform

Deze onderzoeken geven GelreGroen waardevolle informatie om de constructie van de brug over het Pannerdensch Kanaal tot in detail uit te werken. GelreGroen voert de onderzoeken uit met een ponton; een drijvend platform.

Werkdagen

De uitvoering van de werkzaamheden gebeurt op maandag tot en met vrijdag tussen 07.00 en 17.00 uur. De werkzaamheden duren naar verwachting tot en met vrijdag 30 oktober 2020.

Aandacht voor flora en fauna

De Kandiaplas ligt in het Natura 2000-gebied Rijntakken. Aannemer GelreGroen zorgt dat de werkzaamheden worden uitgevoerd met aandacht en zorg voor de aanwezige dieren en planten in het gebied. Daar waar nodig, worden beschermende maatregelen genomen zoals het plaatsen van amfibieschermen rondom het werkterrein. De schermen voorkomen dat amfibieën onder de rijplaten kruipen. Ook wordt alleen gewerkt op de zogenaamde kale plekken zoals onder andere (wandel)paden. Hierdoor worden broedende vogels niet verstoord of nesten vernield.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen