Werk gaat door, ondanks coronacrisis

10-06-2020
839 keer bekeken

De voorbereidingen gaan door, ondanks de coronacrisis. Aannemerscombinatie GelreGroen voert allerlei voorbereidende onderzoeken uit en werkt verder aan het ontwerp van de nieuwe A15 en de verbrede snelwegen A12 en A15. Uiteraard gebeurt dit op een veilige manier en in een veilige werkomgeving.

Rijkswaterstaat en GelreGroen werken met inachtneming van RIVM-richtlijnen door aan de voorbereidingen van project ViA15. Kantoormedewerkers doen dat vanuit huis, medewerkers in het veld opereren in een veilige werkomgeving. Op deze manier kan er ondanks de coronacrisis toch doorgewerkt worden.

Behandeling Tracébesluit in juni 2020

De coronacrisis heeft wel invloed op de behandeling van de beroepen tegen het Tracébesluit ViA15 door de Raad van State. De behandeling stond gepland in mei, maar is uitgesteld. Inmiddels staat vast dat de Raad van State de beroepen behandelt op 22, 23, 24 en 25 juni 2020.

Aanvullende maatregelen

De komende tijd werkt GelreGroen het ontwerp van de ViA15 verder uit. Inmiddels is duidelijk dat GelreGroen allerlei aanvullende maatregelen neemt, bovenop de eisen die Rijkswaterstaat stelt. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om maatregelen rond hinder, geluid en natuur.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen