Historische reis door projectgebied

09-04-2020
446 keer bekeken

Het landschap tussen Zevenaar en Bemmel zal flink veranderen door project ViA15. In nauwe samenwerking met de Historische Kring Duiven-Groessen-Loo heeft Rijkswaterstaat een dronefilm gemaakt van het gebied rond Groessen zoals het was voordat de (sloop)werkzaamheden van start gingen.

De komst van de nieuwe A15 en de verbreding van de A12 en A15 heeft gevolgen voor het landschap, onder meer voor het gebied rond Groessen. Huizen en schuren die decennialang deel uitmaakten van het landschap verdwijnen. Een nieuwe verbinding verschijnt, doorkruist het landschap. De Historische Kring Duiven-Groessen-Loo vindt het belangrijk dat het gebied ‘zoals het was’ wordt vastgelegd. Rijkswaterstaat vindt dat ook en heeft het gebied onlangs per drone in beeld laten brengen.

Tastbare herinnering

In de dronefilm staat een aantal te slopen panden in hun omgeving centraal. De opnames laten goed zien hoe het gebied rond Groessen eruit zag voordat de (voorbereidende) werkzaamheden voor project ViA15 van start gingen. Een aantal te slopen panden wordt gedetailleerd in beeld gebracht. Een tastbare herinnering voor huidige bewoners, voormalige bewoners en de toekomstige generatie. U kunt de film hieronder bekijken.

Afbeeldingen

Historische reis door projectgebied ViA15

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen