Aanvullende maatregelen GelreGroen

10-06-2020
947 keer bekeken

Met de keuze voor aannemerscombinatie GelreGroen heeft Rijkswaterstaat gekozen voor een aannemer die extra aandacht geeft aan de omgeving. GelreGroen neemt allerlei aanvullende maatregelen rond hinder, geluid en natuur.

Natuur als vast onderdeel

GelreGroen vindt het belangrijk om extra aandacht te geven aan mensen en natuur, zowel tijdens de bouw als wanneer het project straks klaar is. Daarom neemt de aannemer aanvullende maatregelen op het gebied van (bouw)hinder en geluidsoverlast én is ‘natuur’ vanaf het begin als vast onderdeel van het ontwerpproces meegenomen.

De extra maatregelen die GelreGroen neemt, zijn een aanvulling op de maatregelen in het Tracébesluit ViA15. Concrete voorbeelden zijn onder meer de aanleg van een speciale bouwweg (hinder), een verder verlaagde ligging van de snelweg A15 tussen Kerkakkers en Vossendel in Groessen (geluid) en de aanleg van nog eens 17 extra onderdoorgangen en overgangen (natuur).

Duurzame aanpak, minimale hinder

Bestuurders zijn blij met de aanvullende maatregelen die GelreGroen neemt. Ton Spaargaren, wethouder gemeente Duiven: ‘GelreGroen staat borg voor een duurzame aanpak, met minimale hinder voor de omgeving. Het idee voor een fietspad onder de brug zie ik als een geweldig voorbeeld van meervoudig ruimtegebruik. Met de aandacht voor mens en natuur laat GelreGroen zien dat ze inzien hoe belangrijk de natuur is voor mensen in het gebied én de mens voor de natuur. De manier waarop zij de omgeving gaan betrekken, bevestigt dat het niet bij woorden blijft.’

Overzicht maatregelen

Meer informatie over de aanvullende maatregelen van GelreGroen leest u op de pagina Hinder en maatregelen. Er is ook een speciale factsheet, die u kunt downloaden en eventueel printen.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen